One sky one world

Vliegeren voor Vrede.

One sky, One World is een initiatief, dat ontstaan is tijdens de koude oorlog en wat al vanaf de jaren 80 van de vorige eeuw gehouden wordt. Elk jaar wordt er dan op diverse plaatsen en landen over de hele wereld op de 2de zondag van oktober gevliegerd voor vrede op deze aarde.

One Sky One World betekend in het Nederlands één hemel, één aarde. En dat moeten wij met elkaar over de hele wereld delen, maar ook koesteren. Het staat ook voor verdraagzaamheid, begrip, samenhorigheid en respect voor de medemens en voor de aarde. Wat zou het mooi zijn als iedereen op aarde in harmonie kon leven, maar dat zal altijd wel een droom blijven, maar toch is het altijd te proberen.

Leven in vrede is een groot goed iets waar men zuinig op moet zijn. Het is niet iets dat je maar zo krijg. En als je in vrede leeft dan moet je er voor werken zodat het ook zo zal blijven. Niet alleen voor ons zelf maar ook voor hen die na ons komen.  Dagelijks word je geconfronteerd met de vervuiling van de aarde, geweld en oorlogen. Al gehele vrede zal men nooit bereiken, maar als iedereen nu eens bij zichzelf begin.

Vrede begint bij ons zelf door vrede te creëren in ons eigen hart. Door onze gedachten te zuiveren worden wij éénpuntig en kan het werk het werk doen. Een nieuw begin kunnen wij alleen mogelijk maken als wij alles, maar dan ook alles wat met het verleden te maken heeft loslaten.

Deze boodschap willen wij tijdens het Vliegerfeest ook uitdragen. Door gezamenlijk vliegers op te laten, al is het dan in augustus en niet in oktober.

En welke locatie is nou mooier dan de Ginkelse Heide waar elk jaar in september ook de herdenking van Operatie Market Garden bij het Airborne Monument op de Ginkelse Heide bij Ede gehouden wordt.