Michel Schut

Deelnemer Vliegerteams 2017

Michel Schut zal met nog een paar tijdens het vliegerfeest demonstraties geven op het gebied van Powerkiten en o.a. Flyboarden.

Wat is Powerkiten?

Powerkiten is het vliegeren van deze tijd. De bedoeling bij powerkiten is om de krachten van de vlieger te ervaren en u te laten voort bewegen door de kite. Powerkiten is een sport waarbij u snel zonder veel training en met een goede begeleiding snel een enorme kick kunt beleven.

Vele varianten van het powerkiten: Buggyen, kitesurfen, bodydraggen, mountainboarden, snowkiten, icekiten en kiteskaten.

Powerkites zijn er in diverse soorten en maten. Wij vliegen met stormvliegers en matrasvliegers van 0.75m2 tot 9m2

Wat is flyboarden?

Flyboarden of ook wel Kitelandboarden genoemd, is een sport waarbij je, je voort laat trekken door een vlieger (ook wel kite genoemd op zijn Engels) over een stuk terrein. Dit kan zowel grasland als een hard strand zijn. Als board gebruik je een oversized skateboard met luchtbanden, genaamd een flyboard of mountainboard. Net als bij andere kitesporten waarbij een board wordt gebruikt, zoals kitesurfen of snowkiten sta je met je board haaks op de wind. Op deze manier bouw je druk op om in beweging te komen. Het grote verschil met kitesurfen is dat je veel minder contact hebt met je ondergrond. Je rail wordt niet gebruikt, enkel de bandjes geven je contact met de ondergrond.

Omdat de rolweerstand van een flyboard op een harde ondergrond erg laag is, kun je de sport bij zeer weinig wind al beoefenen. Daarom is het verstandig om bij flyboarden minimaal 1 kitegrootte kleiner te nemen dan dat je dat bij kitesurfen zou doen. De kite is gemiddeld tussen de 6m2 en 19m2 bij depowerkites en tussen de 2m2 en 8m2 bij powerkites.